Tabara de schi

De trei ani ne incepem anul cu o tabara de schi. O asteptam cu nerabdare, desi este o tabara grea, care presupune mult efort fizic.
La fel s-a intamplat si anul acesta. Spre fericirea noastra si a copiilor am avut parte de vreme buna, desi mai racoroasa, dar cu costumele de schi pe noi nu simteam frigul. Zapada a fost numai buna de schiat.

tabara schi Boom Party Club

Copiii au fost extraordinari. Un grup cu care ne-am inteles foarte bine, in ciuda micilor incoveniente: trezirea la 7.30, febra musculara, oboseala, clapari care nu se inchideau usor, manusi care trebuiau aranjate, numere care trebuiau legate peste geaca de schi, ”iepurii” prinsi (cazaturi)… :)

tabara-schi-boom-party-club

Tabara de schi nu e una usoara. Sase ore de schi pe zi e un efort destul de mare chiar si pentru un adult, dar culmea e ca, dupa un astfel de program, seara erau plini de energie majoritatea dintre ei, iar cand incheiam programul de seara copiii cereau prelungirea acestuia.

tabara-schi-Boom-Party-Club

A fost o tabara plina de emotii, la inceput ii sustineam si motivam in special pe incepatori, la care emotiile erau vizibil mai mari decat la celelalte grupe, apoi eram alaturi de cei care incepeau sa resimta oboseala si febra musculara, iar la concursul de final am fost cu sufletul alaturi de fiecare. In final nu conteaza locul ocupat la concurs, conteaza faptul ca fiecare dintre ei a reusit sa ajunga aici, a invatat lucruri noi, si-a perfectionat stilul de a schia si in final s-a distrat.

tabara-schi-Boom-Party-club

Am simtit o bucurie extraordinara cand i-am vazut prima data pe incepători coborand partia insirati unul dupa altul, in spatele monitorului lor, eram mandri cand ii vedeam pe avansati ce frumos coboara sau cat de usor reusesc sa faca fata noilor provocari la care monitorii ii supuneau. Ne crestea inima de mandrie cand ceilalti schiori ii priveau si spuneau: ” Mai ce frumos schiaza copiii acestia!”.

La intoarcere multi dintre ei erau pe de o parte bucurosi ca isi vor revedea parintii, dar pe de alta parte tristi ca se despart de cei cu care si-au petrecut ultimele 6 zile. S-au legat prietenii noi si s-au consolidat prietenii mai vechi.

tabara-schi-Boom-Party_club

Ce am apreciat foarte mult la acesti copii a fost sustinerea si sprijinul pe care si-l acordau reciproc. Nu conta varsta lor, zona din care veneau sau cat de bine schiau, erau acolo unii pentru altii, se motivau reciproc, isi impartaseau tehnici, aveau grija unii de altii.

tabara-schi-boom-party-club

Bravo voua!

Leave a Reply