Prima zi de scoala

Mai sunt cateva zile pana incepe un nou an scolar. Bucuria revederii colegilor, amintirile zilelor frumoase de vacanta, toate fac din prima zi de scoala una speciala.

Ne gandim cu drag la cei care trec pragul scolii pentru prima data si ne amintim cu nostalgie prima noastra zi de scoala. Eram mandrii ca vom fi scolari, dar in acelasi timp ne fremata inima in fata necunoscutului. Priveam curiosi la cei care urmau sa ne fie colegi, o studiam cu atentie pe cea care ne era invatatoare, strangeam cu putere mana parintilor ca nu cumva sa ne ratacim printre ceilalti elevi mai mari. Inspiram adanc mirosul salii care urma sa ne fie a doua casa. Cautam in jurul nostru (pe pereti, pe banci,etc) ceva familiar, ceva care sa ne alunge temerile, sa ne inspire acel sentiment ca e bine, ca, da, apartinem acelui loc.

Acest lucru il stiu foarte bine si cadrele didactice. Pregatesc din timp salile, isi gandesc povestea cu care sa-si intampine elevii in noul an de scoala.

Pentru a imprima si mai mult prima zi de scoala in amintirile elevilor,  venim cu niste idei, care stim sigur ca vor aduce cel putin un zambet pe fetele celor mici si mari. :)

 

 

1. Arcade vesele: 

Intampinati-i cu o arcada din baloane colorate la intrare (in scoala sau in sala de clasa) sau de ce nu, in jurul tablei. :)

 

 

 

2. Figurine vesele din baloane:  Regasirea unui personaj cunoscut si indragit sau a unui personaj vesel din baloane poate aduce linistea in sufletele celor mici.

 

3. Baloane cu heliu: Un balon colorat cu heliu  il poate astepta ”cuminte” pe banca, pe noul elev. La final elevii impreuna cu invatatoarea pot lansa baloanele in curtea scolii, cu un mesaj de speranta pentru noul an scolar.

 

4. Personajul preferat: Animatorii nostri pot descreti si mai mult fruntile intrebatoare si tematoare ale copiilor si vor demonstra elevilor, prin jocurile si concursurile lui, ca scoala e o noua aventura plina de veselie.

 

 

 

Acestea sunt doar cateva din ideile noastre de a transforma prima zi de scoala intr-o zi frumoasa, plina de veselie si bucurie!

 

Un an nou scolar plin de bucurii, veselie si realizari! :)

Va imbratisam cu drag!

Echipa Boom Party Club

Leave a Reply