Cum stati cu pacalelile de 1 Aprilie?

1 Aprilie este ziua pacalelilor in toata lumea. Exista o serie de teorii si polemici legate de originea acesteia. Dar nu o sa vorbim despre asta, nu?! :)

Stiati ca in Franta, de exemplu, victima unei pacaleli este numita “poisson d’ Avril” (peste de aprilie). Acesta trebuie sa poarte intreaga zi pe spate o hartie in forma de peste.  In Anglia  pacalitul sau pacalita este numit “noddy” si drept pedeapsa trebuie sa poarte o coada prinsa de  pantaloni sau fusta.

Dar sa revenim in Romania. Va plac pacalelile de 1 Aprile? Va place sa faceti farse? Noua da! :-P

Si de aceea ne-am gandit sa va dam cateva sugestii de pacaleli simple, dar distractive.

1. Proba de urechi

Iti strigi prietenul/ colegul pe nume si cand acesta se intoarce ii spui: ”Proba de urechi!”.

2. Bancnota cu picioare

Lipesti un fir de undita mai lung cu putina banda scoch de fata unei bancnote. Las-o pe jos in fata usii tinand capatul celalalt al firului de undita in mana. Cand cineva intra si se apleaca sa o ridice, trage de firul de undita. Sa vezi atunci surpriza!

3. Zahar vs. sare

Inlocuieste sarea cu zaharul si urmareste-ti familia sau colegii cand isi beau cafeaua sau ceaiul.

4. Punga de chipsuri

Pune chipsuri extra iuti intr-una de chipsuri cu cas sau sare. Lasa punga deschisa pe masa sau serveste-ti colegii. Sa vezi pe urma fete! Ai grija insa la cei alergici!

5. Alarma

Aceasta este o farsa pe care o poti face in familie sau colegilor de camera. Modifica, fara a fi vazut, ora la care e programata alarma, asa cu vreo 2-3 ore mai repede. Asigura-te ca nu e ceasul/telefonul tau!

6. Batonul de ciocolata

Pune un baton de ciocolata pe calorifer sau langa o sursa de caldura pentru a se inmuia. Buzunarul pantalonului poate fi o solutie. Desfa-i ambalajul si freaca de mai multe ori batonul de parte de jos a clantei de la usa. Urmareste-i pe cei care inchid sau deschid usa!

Acestea sunt doar cateva idei. Multe sunt mai vechi, dar inca functioneaza foarte bine!

Care sunt pacalelile voastra preferate de 1 Aprilie? Voi ce pacaleli ati pregatit pentru 1 Aprilie?

P.s. Nu uitati: se spune ca toate pacalelile trebuie facute pana la amiazi, altfel va pandeste ghinionul tot anul. Probabil e doar o superstitie. Sau nu?! :)

 

 

Leave a Reply